Ремонт на
спирачни системи

Спирачните системи са най-важния компонент във всяка кола. Правилното функциониране на спирачната система е от най-голямо значение за безопасността на всички пътници. Работим с клиенти от София и други градове, като най-близките квартали (и градове около София) до нас са Люлин, Надежда, Връбница, Обеля, Волуяк, Костинброд.

Ремонт на спирачни системи

Услуги за ремонт на спирачни системи

Освен стандартните ремонт по спирачната система, като подмяна на спирачни апарати, спирачни дискове и накладки, нашите специалисти предлагат и услуги като:

  • Машинно изправяне на спирачни дискове – стационарно и мобилно
  • Ремонт  и реглаж на ръчна спирачка
  • Ремонт или смяна на спирачни помпи
  • Обезвъздушаване на спирачна система
  • Смяна на спирачна течност

Видове повреди в спирачната система

Повредите в спирачната система могат да бъдат причинени по различни причини. Независимо дали става въпрос за износване на части или дефекти в самите такива, ние разполагаме с опита и уменията да ги открием и отстраним. Една от най-често срещаните повреди е износени накладки, изкривени спирачни  дискове или блокирали супорти на спирачните апарати. Изкривяване на дисковете може да се получи по различни причини, например, рязко спиране от висока скорост, ниско качество на дисковете и/или накладките, които се срещат на пазара, блокирали спирачни апарати и други, са най-честия причинители на криви дискове.

Видове повреди в спирачната система

Как да разберем дали дисковете на автомобила са ни криви?

Когато диска има леки кривини чувстваме вибрации на автомобила при спиране.

При по-сериозно изкривяване на дисковете се получават силни вибрации във волана и подскачане на педала на спирачката.

Шлайфане на дискове или подмяна?

Шлайфане на спирачни дискове може да бъде алтернативно отстраняване на проблема, когато повърхността на диска има неравности или леки дефекти. Този процес изглажда диска и премахва малките неравности. В някои случаи, когато дефектите са прекалено дълбоки или обширни, подмяната е задължителна, за да се гарантира сигурността при рязко спиране.

Машинно изправяне на дискове

Трябва ли да сменяме накладки при подмяна на диск?

Смяната на накладки е препоръчителна при смяна на дисковете. Това гарантира, че новите дискове ще работят оптимално и без проблеми с новите накладки. Освен това, новите накладки предотвратяват преждевременното износване на дисковете. При смяна на диск и оставане със старите накладки има голям шанс новите дискове да не работят ефективно (или да се изкривят) от старите накладки, тъй като те са се износили по формата на триене на старите дискове. Препоръчително е накладките и дисковете да са от един и същ производител.

Кога трябва да се смени спирачна течност?

Спирачната течност е ключов компонент в спирачната система. С времето тя може да абсорбира вода и други примеси, което намалява нейната ефективност. Също така при изкипяване на спирачната течност, тя губи своите свойства. Това най-често се случва по време на по-агресивно или спортно шофиране. Препоръчително е да се проверява и сменя редовно, за да се гарантира оптимална работа на спирачната система. За чисто нов автомобил първата подмяна на спирачна течност се препоръчва максимум на третата година, при всяка повторна смяна на максимум 2 години. На всяко обслужване на автомобила (между 10 и 15 хил. км.) е препоръчително да се проверява качеството на спирачната течност с подходящия уред, с който разполагаме.

С нашите услуги за ремонт на спирачни системи, вие получавате професионално и качествено обслужване на достъпни цени. Ние сме тук, за да гарантираме Вашата безопасност и изправност на автомобила.

Ремонт на спирачни системи
Scroll to Top